Fysiikan laitoksen kollokvio

Kollokvio on eräänlainen fysiikan seminaari, joka järjestetään Jyväskylän fysiikan laitoksen suuressa luentosalissa FYS1 (YFL230). Kollokvio voi pääosin olla suunnattu kokeneemmille fyysikoille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat enemmän kuin tervetulleita kuuntelemaan. Paikalle toivottaisiin myös osallistujiksi enemmän opiskelijoita. Kollokvioon kutsutaan vuorollaan erinäisiä puhujia, jotka pitävät esitelmiä omaan tutkimusalueensa liittyen. Nämä tutkimusalueet liittyvät usein Jyväskylän fysiikan laitoksella tehtävään tutkimukseen, vaikka esityksiä voi tulla muihinkin aloihin liittyen.

Kollokviolle on varattu joka kuukauden (poislukien kesäkuut) kolme ensimmäistä perjantaita. Ennen esitystä on fysiikan laitoksen aulassa tarjolla kahvia klo. 10.00, jonka jälkeen esitys alkaa klo. 10.15. Esityksen järjestäminen on kuitenkin suuren työn takana ja aina puhujaa ei saada joka perjantaille, joten kollokvioiden määrä kuussa voi vaihdella välillä 1-3. Järjestäjien ilmoitukset kollokvioista lähetetään tulevaisuudessa myös Jyväskylän fyysikkokerhon puolesta kerhon jäsenlistalle sekä opiskelijoiden sähköpostilistalle. Kollokviot päivitetään myös fyysikkokerhon tapahtumakalenteriin joka on saatavilla myös tämän alasivulta.

Jyväskylän fyysikkokerho aikoo tulevaisuudessa tehdä yhteistyötä kollokvion järjestäjien kanssa, jotta paikalle saataisiin myös opiskelijoille sopivammin suunnattuja esityksiä. Toiveita aiheista sekä esiintyjistä kuunnellaan, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä!

TL;DR:

  • Mikä? Jyväskylän fysiikan laitoksen kollokvio.
  • Missä? Fysiikan laitoksen isossa luentosalissa FYS1 (YFL230).
  • Milloin? Perjantaisin klo. 10.15 (Kahvit klo. 10.00) (1-3krt/kk)
  • Miksi? Pääset kuulemaan fysiikan aihealueiden uusimmista myllerryksista aiheen asiantuntevilta tutkijoilta.